لیست اختراعات فرج اله مهنازاده بختياري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1397/10/23
تاریخ ثبت: 1398/06/02
خلاصه اختراع:

بيماري آلزايمر ( AD ) به عنوان عامل اصلي فراموشي در افراد سالخورده در واقع نوعي تخريب رشته هاي عصبي است كه منجر به از دست رفتن عملكردهاي مهم مغزي مثل قدرت حافظه، تشخيص و توانايي استدلال مي شود. مهمترين دسته از داروهايي كه براي درمان بيماري آلزايمر به كار گرفته شده اند داراي اثر مهار كولين استرازها بوده و شامل ريواستيگمين ، تاكرين ، دونپزيل و گالانتامين مي باشند. در ميان اين داروها، ريواستيگمين يكي از مهم ترين داروهاي تجويز شده براي درمان بيماري آلزايمر است كه در ساختمان شيميايي آن يك بخش كارباموييلي وجود دارد. اين دارو داراي خواص دوگانه مهاركنندگي بوده و هم زمان موجب توقف فعاليت آنزيم هاي استيل و بوتيريل كولين استراز مي شود. مشتقات ريواستيگمين به منظور بهينه سازي خواص فيزيكي و شيميايي اين تركيب سنتز شدند. بدين منظور در بخش كارباموئيلي تركيبات سنتز شده اتم گوگرد جايگزين اتم اكسيژن شد تا قدرت چربي دوستي تركيبات تعديل شود و نيز حلقه 1و3و4-اكسادي¬آزول به منظور افزايش امكان تشكيل پيوند هيدروژني با آمينو اسيدهاي جايگاه فعال آنزيم در تركيبات جديد اعمال گرديد. تركيبات سنتز شده مورد آناليز و شناسايي قرار گرفتند و عملكرد و فعاليت بيولوژيكي آن¬ها بررسي شد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/26
تاریخ ثبت: 1393/12/26
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مربوط به فرآيند يك مرحله اي توليد ماده ي موثره ي دارويي توپيرامات ( شكل يك) ميباشد. واكنش دي استن فراكتوز با سولفوريل دي آميد (سولفاميد) در دماي رفلاكس حلال توپيرامات را حاصل ميدهد. اين واكنش در حضور و يا عدم حضور باز 2-پيكولين و حلال دي اكسان انجام ميگيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/01
تاریخ ثبت: 1395/10/01
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مربوط است به توليد داروي هاي ترازوسين و پرازوسين هيدروكلريد و خالص سازي آنها است كه براي كنترل فشار خون مورد استفاده قرار ميگيرند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/28
تاریخ ثبت: 1395/10/28
خلاصه اختراع:

اين اختراع در رابطه با اكسيداسيون گزينشي سولفيدها (RSRʹ) به سولفون ها (RSO2Rʹ) با استفاده از يك نانوكاتاليزور سيليكاتي مزوحفره ي اصلاح شده ي هتروژن و قابل بازيافت ميباشد. همواره اكسايش سولفيدها به سولفونها به علت اهميت فوق العاده آنها در داروهاي سنتزي، سم-هاي مختلف، تركيبات طبيعي و ... واكنشي مورد توجه در شيمي آلي بوده است. روشها و كاتاليزورهاي زيادي براي اكسيداسيون سولفيدها گزارش شده است. اگرچه بعضي از كاتاليزورهاي گزارش شده داراي فعاليت خوبي هستند اما از مشكلات اصلي آنها ميتوان به عدم سازگاري با محيط زيست، مشكلات مربوط به جداسازي آنها از مخلوط واكنش و عدم گزينشگري اين كاتاليزورها اشاره كرد. در اين اختراع، آلكيل و آريل سولفيدها در حضور پراكسيدهيدروژن و نانوكاتاليزور سنتزي WO4=@SBA-15/IL، با بهره ي بالا، مستقيما به سولفون هاي مربوطه اكسيد شدند.

تاریخ اظهارنامه: 1401/05/12
تاریخ ثبت: 1402/05/25
خلاصه اختراع:

در اين اختراع داروي آكامپروسات كلسيم بصورت ميكرونيزه توليد شد. در ابتدا آكامپروسات كلسيم از ماده اوليه 1و3- پروپان سالتون طي دو مرحله سنتز شد. وسپس به منظوره توليد ذرات ميكرونيزه آكامپروسات كلسيم؛ حلال‌هاي آب و استن، سورفاكتانتهاي مختلف و همچنين سرعت هاي مختلف هم خوردن مواد مورد بررسي قرار گرفت.در نهايت به كمك تريتون 100x و در حال هم‌خوردن با سرعت 600 دور بر دقيقه ذرات ميكرونيزه آكامپروسات كلسيم با ابعدادي كمتر از 10 ميكرون و باخلوص بالا (7/99%) تهيه شد.با توجه به اهميت بهبود ميزان حلاليت داروها با ميكرونيزه كردن داروي آكامپروسات كلسيم حلاليت ذرات ميكرونيزه آكامپروسات كلسيم بهبود قابل توجهي در مقايسه با ذرات درشت سنتز شده آكامپروسات كلسيم نشان دادند. كليه مواد مورد مصرف بطور تجاري در دسترس هستند و احتياج به تجهيزات پيچيده نمي‌باشد.

موارد یافت شده: 5